Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

VARAA AIKA TÄSTÄ!

Kalevalainen jäsenkorjaushoito

Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu, määrämuotoinen, perinteisiin tukeutuva, käsillä tehtävä, kudoksia kunnioittava hoitomuoto. Koko keholle tehtynä hoito parantaa liikkuvuutta, vaikuttaa lihaksia ja kalvorakenteita rentouttavasti elvyttäen samalla erilaisten kudosten ja aineenvaihduntajärjestelmien sekä hermojen toimintaa.

Kalevalainen jäsenkorjaus sopii lähes kaikille vauvasta vaariin, olen tehnyt hoitoja myös koirille.

Ryhtivirheet ongelmien aiheuttajina

Kineettisissä toimintaketjuissa oleva virheasento aiheuttaa lihasten, kalvorakenteiden ja jänteiden kiristymisen kautta kudospaineiden kasvua, jolloin solut eivät saa ravintoa ja nivelpintoihin kerääntyy kalkkia. Nivelet joutuvat virheasentoon aiheuttaen kehon kuormituksen epätasapainon. Niveliin syntyy kulumista, verenkierto estyy ja solut eivät saa ravintoa uudistumiseensa aiheuttaen rappeumaa ja muita erilaisia ongelmatiloja.

Hoito

Hoidossa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita, jotka tuntuvat ja näkyvät mm. lihasten toiminnallisina eroina kehon eri puolilla sekä kudosmuutoksina.

Tasapainottaminen suoritetaan mobilisoimalla kudoksia ja käyttäen apuna lihasten ja nivelten luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja ja kudosnesteitä. Hoidossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistö jalkapohjista kallonpohjaan saakka.

Lihasten jännitystilasta, kudospaineista ja kivun tuntemuksista voidaan lukea ongelmien syitä ja aiheuttajia, jolloin hoito voidaan kohdistaa kipukohdan lisäksi myös ongelmia laajemmin aiheuttavaan kohtaan. Tutkimuksissa on voitu osoittaa, että kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vähentäen ja poistaen kipuja sekä parantaen kehon toimintakykyä ja samalla ihmisen elämänlaatua.

Hoitoon kuuluu aina haastattelu, jossa pyritään selvittämään tuki- ja liikuntaelimistön tilan taustaa, jopa vuosien takaisia vaivojen syitä. Haastattelussa suljetaan pois mahdolliset esteet hoidolle ja selvitetään hoitoa mahdollisesti rajoittavat tekijät.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen tehokkuus ja ainutlaatuisuus on osoitettu useammassa tieteellisessä tutkimuksessa.

Hoidon vaikutukset

 Tuki- ja liikuntaelimistön tasapainottuminen poistaa lihaksista jännitystä, vapauttaa kalvorakenteita ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Samalla aineenvaihdunta helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista.

Koska hoidossa käsitellään lähes aina koko keho, ovat hoidon vaikutukset hyvin monipuoliset. Vaikka hoito teknisesti kohdistuu lihaksiin ja jänteisiin, lihasten lähtö- ja kiinnityskohtiin sekä nivelsiteisiin ympäröivine sidekudoksineen, vaikuttaa se elvyttävästi myös hermotoimintaan ja muiden elinjärjestelmien aineenvaihduntaan.

Ryhtivirheasiakkailla todetut aineenvaihduntaongelmat ovat helpottuneet tai poistuneet selkärangan ja muiden ryhtivirheiden korjaamisen myötä. Hoidettaessa liikeratojen toiminnalliset ketjut, on voitu välttyä jopa tulevilta leikkauksilta. Hermojen pinnetilan vapautuessa ja ylimääräisen kudospaineen poistuessa myös kivuista on päästy eroon.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen mobilisoiva käsittely on parantanut kudosnesteen kiertoa ja tehostanut siten myös leikkauspotilaiden kuntoutumista. Samoin nivelten liikeratojen toiminnan palauttaminen on voinut tehdä suunnitellut leikkaukset tarpeettomiksi.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia mm.

 • ·         jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa
 • ·         kasvukipujen hoidossa
 • ·         eri nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa
 • ·         kantapääkivun (plantaarifaskiitin) hoitamisessa
 • ·         jäätyneen lonkan hoidossa
 • ·         skolioosin hoidossa
 • ·         iskiaksen ja iskiastyyppisten vaivojen hoidossa
 • ·         jäätyneen olkapään hoidossa
 • ·         TOS- oireyhtymän hoidossa
 • ·         tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa
 • ·         asentohuimauksen, migreenin ja erityyppisten pääkipujen hoidossa
 • ·         ryhtivirheiden aiheuttamassa lapsettomuudessa
 • ·         vauvojen koliikkikivuissa ja suoliston häiriötiloissa

 

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen on hyvä antaa kehon levätä ja huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Kolmeen päivään ei ole hyväksi mennä saunaan tai kovaan helteeseen ja on varottava raskaita työ- tai urheilusuorituksia. Näin annat kehollesi mahdollisuuden paranemisprosessiin, joka jatkuu useita viikkoja ja kuukausia hoidon jälkeen. Parhaan tuloksen saat useammalla hoitokerralla. Hoitojen välillä on hyvä olla vähintään 1 viikko väliä.

Lisätietoja Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta saat kansanlääkintäseuran sivuilta www.kansanlaakintaseura.fi

Ota yhteyttä ja tule kokeilemaan !!!

Ajanvaraukset puh. 0400868001 / Anne Kotilainen

Kalevalainen jäsenkorjaaja

Villa Merikoski, Särkijärventie 8

42100 Jämsä

info@annaliina.fi

facebook.com/perinnehoidot